[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kerekes Szabolcs mindennapjai egészen különleges szolgálatokról szólnak. Mély, közben áldásos is az ő hivatása: látja az élet ritka sötét oldalát, de jelen lehet hatalmas és csodás megtéréseknél és felismeréseknél is. 

 

  • Hetente többször járok a javítóintézetbe 12-18 éves lányokhoz. Nehéz sorsú gyerekek ők, akiknek egy része elítélt vagy bírósági ítélet alatt áll. Szókések, kábítószer, prostitúció, családon belüli erőszak – igazán nehéz sorsok… Kis csoportokban találkozom velük, értékes alkalmak ezek! A rendkívül magas tapasztalatú és odaadó nevelőknek köszönhetően a lányok itt elkezdenek iskolába járni, rendszerességet tanulnak. Megmutatják nekik azt, hogyan tartsanak rendet és tisztaságot, hogyan főzzék meg a vacsorát. Viselkedésmintákat kapnak és megtapasztalják, hogy a konfliktusokat máshogy is meg lehet oldani, mint ahogy ők ezt eddig tették. Az én feladatom, hogy segítsek ezeknek a lányoknak abban, hogy megtalálják Istennel a kapcsolatot. Nekik a hit nemcsak az üdvösség szempontjából komoly motiváció, hanem az új élet, az újrakezdés egyetlen lehetősége. Nem mindegy, hogy ha kimennek a javítóból, milyen közösségbe térnek vissza: ha a régi baráti körhöz, akkor majdnem biztos, hogy visszacsúsznak. Viszont ha találnak egy gyülekezeti közösséget, akkor megmaradhatnak, és tényleg új élet kezdődik. Azt szeretném nekik megmutatni, hogy ők nem „javítós lányok”, hanem értékes emberek, akikkel Istennek célja van. Amikor kis csoportokban együtt vagyunk, hosszan éneklünk, eközben megérzik Isten jelenlétét. Megszűnik közöttük a szurkálódás, a dacosság, és egész másképp szólalnak meg, az ebédlőasztal melletti beszélgetés közben a legtöbben teljesen megnyílnak.
  • Ez hasonlít az „átlagos” kamasz-imaközösséghez?
  • Igen, van párhuzam. De a kamaszok általában nem azért jönnek el a gyülekezetbe, mert nagyon nagy vágy él bennük az Isten megismerésére. Ez az ő számukra nem egy életfontosságú, megváltó ügy, hanem kötelező program, általában a szüleik szeretnék, hogy jöjjenek. Velük ezért nehéz. Míg a javítós lányok alázattal és nyitottan állnak Isten kérdéséhez, egy gyülekezeti tini csoport nincs túlságosan motiválva. A legtöbben gyerekkoruk óta tudják a sztorikat, a legtöbb történetet hallották szülőktől, látták a gyerekbibliában, tanulták hittanon, vagy éppen el is játszották. A tinédzsercsoportban a felnőtté válás nehéz időszakával kell megküzdenünk. Ezekben az években még nem született meg a saját hit, ezért olyan hitet kell a fiatalnak felvállalnia, amiben ő még nem biztos. Az iskolában másról tanul, mint hittanórán, és sokszor bizony kezd gyerekesnek tűnni „ez az egész hívő dolog”… Amit gyerekkorban a gyerek ámulva hallgatott, tinédzserként nehezen egyezteti össze a fizika-, kémia-, biológia-, és történelemórán hallottakkal. Nem mindegy, hogyan állunk hozzájuk – ha továbbra is gyerekként kezeljük őket, az nem vezet valós hitre!
  • A REMA tanfolyamain, kurzusain, táborain van titkos módszer a fiatalok mély hitre nevelésére?
  • Szoktam mondani, hogy a fiatalokat nem könnyű elviselni, hát még szeretni…! (nevet) Hogy mi a titok? Ahhoz, hogy a tinédzserek komolyan elgondolkodjanak a saját hitükről, a beszélgetések alatt felnőttként kell kezelni őket, ugyanakkor biztosítani kell számukra vidám, mozgékony, kreatív részvételi lehetőségeket. Ekkor a bennük lévő gyerek is megkapja az izgalmat és az élményt. Mert a fiatal e kettő keveréke. De Isten jelenléte nélkül a tiniközösségek sem működnek, jó megtapasztalni a hatalmas hitélményeket a táborainkban és a közösségi alkalmainkon. Megdöbbentő jelen lenni, amikor az Isten megérinti a fiatalokat: letérdelnek, sírnak, átölelik egymást, bocsánatot kérnek.
  • Ilyen a Szabolcs által gyakran emlegetett szeretetközösség?
  • Szeretetközösség Istennel és egymással – szerintem ez lenne a célja minden gyülekezetnek! A Covid időszakban sokan rájöttek, hogy a csupán vasárnapi istentiszteleten alapuló közösség harmatgyenge, lényegében pár hónap alatt megszűnik. A REMA-nál arról is tartok kurzust, hogyan lehet szeretetközösségen alapuló gyülekezeti életbe átvezetni egy átlagos gyülekezetet. De szívügyem a tinédzserekkel foglalkozó vezetők tanítása, segítése is. Nagy jelentőségű, de nem igazán értékelt szolgálat az, amit ők végeznek: a gyülekezetekben sokan azt sem tudják, ki az, aki foglalkozik a tinédzserekkel, azt meg pláne nem gondolnák, milyen óriási lelki energiát kell ebbe a szolgálatba belefektetni. Pedig a tinédzserekkel való foglalkozás rendkívüli jelentőségű, mert meghatározó dolgok történnek a gyerekekkel ebben az életkorban a hit szempontjából is. Kell, hogy a tanítók kapjanak ehhez forrásokat!

[/vc_column_text][vc_column_text]

Nagyon köszönöm – úgy gondolom -, sokunk nevében ezeket az online közvetítéseket, a visszanézhető videókat, a fantasztikusan sokszínű palettát a kreatív emberek özönével, akikben – velünk, hallgatósággal együtt egy közös pont biztosan van: a HIT. Hit az ima erejében, hit Jézus Krisztusban! – Mónika (remináriumi résztvevő)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dfd_animated_text style=”typed” prefix=”Gyakorlatias tudás” text_fields=”%5B%7B%22text_field%22%3A%22aktu%C3%A1lis%20t%C3%A9m%C3%A1k%22%2C%22text_field_color%22%3A%22%23a52d86%22%7D%2C%7B%22text_field%22%3A%22REMA%20mestertan%C3%A1rokt%C3%B3l%22%2C%22text_field_color%22%3A%22%23f7df00%22%7D%2C%7B%22text_field%22%3A%22k%C3%A9nyelmesen%22%2C%22text_field_color%22%3A%22%23e50b2e%22%7D%2C%7B%22text_field%22%3A%22otthonr%C3%B3l%22%2C%22text_field_color%22%3A%22%239bcf15%22%7D%5D” postfix=”” type_speed=”0.3″][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1610620230273{background-color: #efefef !important;border-radius: 3px !important;}”]

A REMA mestertanári csapatával online interaktív továbbképzéseket: Remináriumokat tartunk a covid idején gyermek- és tinitanítóknak, ifivezetőknek, szülőknek.

GYERMEKTANÍTÓI és a TINITANÍTÓI tanfolyamokat, illetve még több, aktuális képzést kínálunk, csatlakozz Te is tanulói közösségünkhöz, ha neked is szívügyed a gyeremekek és tinik életformáló tanítása!

Újra aktuális témákkal várunk a 1x, 2x vagy 3x 1,5 órás, Zoom interaktív továbbképzésekre.

A webináriumi részvételi díj, 1-3 órás alkalom esetén 2000-2500 Ft /fő/alkalom, 3-nál több órás alkalom díja 4000-5000 Ft/fő, azaz nem több egy családi pizza áránál.
A képzésre utaznod sem kell, hiszen online vehetsz részt.

[/vc_column_text][vc_empty_space]

[vc_empty_space][dfd_call_to_action block_title=”Csatlakozz küldetésünkhöz” block_subtitle=”A gyermekek és tinik életformáló tanításáért” button_text=”Támogatom” button_link=”url:https%3A%2F%2Fremaalapitvany.hu%2Ftermek%2Ftamogatas%2Fadomany%2F|title:T%C3%A1mogasd%20k%C3%BCldet%C3%A9s%C3%BCnket!|target:_blank” horizontal_padding=”35″ vertical_padding=”35″ main_border_radius=”6″ main_style=”style-1″ title_font_options=”tag:div” subtitle_font_options=”tag:div”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0