Kinek ajánlott a coaching?

Mind a kezdő, mind a gyakorlott szolgálónak szüksége van segítségre. A tanítók különböző nehézségekkel szembesülnek, a problémák gyakran olyan elakadáshoz vezethetnek, amelyből nem tudnak egyedül továbblépni. A coachingban a szolgálók saját maguk dolgoznak ki olyan konkrét lehetőségeket, amelyek a saját életükben és/vagy a saját csoportjukban hoznak megoldást.

Tulajdonképpen mi is az a coaching?

A coaching lényege a problémától való eltávolodás és a megoldás felé való haladás. Azáltal, hogy a fókuszt az ügyfél céljaira, erőforrásaira helyezik, valamint arra, mi az, amit már most is tesz, ami működik az életében, lehetővé válik a megoldás gyorsabb elérése.

Hogyan zajlik a coaching?

A beszélgetés keretét a coach teremti meg az ülések alkalmával, amely célirányos kérdésekből, pozitív visszajelzésekből, értő hallgatásból és nagyrabecsülést kifejező megerősítésből áll. Mivel a változás belülről fakad, saját elhatározásból, ezért maradandó a coaching hatása.

A coaching egyéneknél és csoportoknál is hatékonyan alkalmazható.

Mitől keresztény szemléletű a coaching?

Isten Igéje egy olyan kulcsot ad az ember kezébe, amellyel bátran nézhet szembe a krízishelyzettel, hiszen az isteni pártfogás nem csupán a természetfeletti, rajtunk kívül álló segítséget foglalja magában, hanem egyúttal azt a kompetenciát, hogy mi magunk is képesek vagyunk egy nehézség megoldására, amelyhez elég akár egy parányi mustármagnyi hit. „A makk minden fontos információt magában hordoz, amelyre szüksége van ahhoz, hogy impozáns és erős tölgyfává váljon.” (Sir John Whitmore)

Ki vezeti a coachingot?

Oszkó Szilvia ReMa tanár, pedagógus, keresztény szemléletű coach. Szakemberként egy olyan tudás és metódus birtokában vagyok, amellyel képes vagyok megerősíteni a szolgálókat abban, hogy önállóan lépéseket tegyenek az általuk kitűzött céljaik elérésében; valamint segítem őket abban, hogyan lendüljenek túl egy elakadáson, nehézségen.

Szilvia szakmai bemutatkozásához kattints ide! Szilviát a Facebookon is megtalálod, adatlapjához kattints ide!

tapasztalati tanításszemléletváltásérzelmi bevonódásszemélyes üzenet átadásaválaszlépés kiscsoportos beszélgetésazonnal használható tudás
Érdekelnek ezek a képzések, vagy kérdésed van?
Küldd el érdeklődésed, és mi tájékoztatunk a tanfolyam időpontjáról, részéleteiről

További hasznos információk

Abban segíthet, hogy:
• egy másik szemszögből is rá láss jelenlegi helyzetedre
• felfedezd, mely tálentumaid, képességeid használod már most is
• fejlődjön az önismereted
• mivel a coach nem ad tanácsot, hanem kérdéseivel keretet ad a beszélgetésnek, önbizalmat és megerősítést nyersz abban, hogy amire Isten elhívott, arra alkalmassá is tesz
• a folyamat végén képessé válsz legközelebb hasonló kérdéseket, problémákat egyedül megoldani
• egy olyan eszközt kapsz a kezedbe mások támogatásához, amellyel a posztmodern gondolkodású emberek és a gyermekek is könnyebben megközelíthetőek
“A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása.”
Amire a coaching folyamán sor kerül:
- motivátorok - a motivációd nyugodt légkörű és tempójú átgondolása, beazonosítása. Mi az,
ami téged leginkább vagy legkevésbé ösztönöz? Mi történik a motivációddal egy változást
követően?
- erősségek feltárása - felderítheted az erőforrásaidat, amire építkezhetsz - Mi az ami már jól
működik? Mi az, amit már jól csinálsz?
- hatékony motivációs gyakorlatok, eszközök, amelyeket a saját helyzetedre tudsz adaptálni -
Mire jó ez az eszköz? Hol lehet hasznos? Hogyan használhatod fel a csapatodban a
motiváció növelésére?
- önismeret - jelenlegi helyzeted és a pozitív jövőkép - Hol vagyok én most ebben az egész
folyamatban? Hova szeretnék eljutni? Hogyan is csináljam?
Így értékelték a résztvevők:
"Köszönöm, hogy segítettél más szemszögből látni a problémámat, és a megoldási lehetőségeimet. Nagyon inspiráló és motiváló volt a beszélgetésünk. " - egy egyetemi hallgató "Megtisztelő számomra, hogy Szilvia milyen mély empátiát tanúsított beszélgetéseink során. Bár nehéz kérdéseket tett fel, hálás voltam ezekért, mert egy hónap távlatából is úgy ítélem meg, hogy nagyon sokat segített a jövőm szempontjából az, amiket ezekkel felszínre hozott bennem.
Jó szívvel ajánlom őt, mint coachot." - egy református lelkipásztor "Azzal az elvárással érkeztem, hogy megtaláljam a motivációmat és elinduljon bennem egy elhatározás. Most sokkal nyugodtabb vagyok, hogy ez nem csak egy vágyálom, hanem egy valós dolog, ami elérhető. " - egy hitoktató

Érdekelnek ezek a képzések, vagy kérdésed van?

Írj nekünk!