Foglalkozások családi közösségben vagy bibliakörben

otthon, családi körben megszentelhetjük a hetedik napot. Tudjátok, hogy a “szent” szó azt jelenti, Isten számára elkülönített, Istené? Az, hogy megszentelünk egy napot, azt jelenti, hogy Istennek ajánljuk, vagyis, hogy időt szánunk arra, hogy Istennel foglalkozzunk (és ne csak mindenféle hétköznapi dologgal, amivel máskor el vagyunk foglalva). Pl. odafordulunk egymáshoz, felolvasunk a Bibliából, beszélgetünk az igékről, arról, hogy nekünk személyesen mit jelent egy-egy ige, együtt imádkozunk, játszunk….. Azzal is Istennek szentelhetünk egy napot, ha másoknak jószívvel segítünk valamiben. A jézuskövetők egy része a szombatot, mások a vasárnapot szokták megszentelni, azaz megkülönböztetni (a többi naptól).

Játékosan is lehet csinálni. Pl. kezdjétek úgy, hogy leültök családi körben és megbeszélitek mit és miért fogtok csinálni. Azután imádkoztok (ehhez ajánljuk az imaindító játékot, amit a korábbi posztok között találtok.) Lehet szabadon, a saját szavaitokkal, vagy mondjátok el az Úr Jézus imádságát, a „Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben….” kezdetűt! A “Miatyánk” imádságot játékosan is megtanulhatjátok, ide kattintva. A „Hogyan imádkozzunk együtt?” témáról pedig bővebben ebben a blogcikkben olvashattok.

Készen vagytok? Indulhat a játék!

Szükséges eszközök:

  • Egy dobókocka
  • Játékosonként egy-egy bábu (vagy annak alkalmas kis tárgy)
  • A játéktábla vagy kinyomtatva egy A4-es lapra, vagy, ha számítógép / laptop képernyőjén nézitek, akkor papír és toll, amire feljegyzitek, hogy ki, hányadik körben, melyik sorszámú mezőre lépett. Ez esetben egyezzetek meg, ki fogja lejegyezni a papírlapra a körönkénti állást!
  • Legyen kéznél egy Biblia, akár online (pl. itt: https://abibliamindenkie.hu/), amiben kikereshetitek a kijelölt igeszakaszt!

Játékszabályok:

1. Az kezdi a játékot, aki a legnagyobb számot dobja.

2. Minden játékos az 1-es mezőről indul. Indulás elõtt el kell mondania, mire utal az 1. ábra, illetve a jelzett igehely.

3. Minden számozott mezõ egy-egy eseményre utal. Az illusztráció, vagy a bibliai idézet elolvasása alapján lehet azonosítani az eseményeket.

4. Minden játékos annyit léphet, amennyit a dobókockával dob. Ha valamilyen utasítást tartalmazó mezőre lép a játékos, az adott feladatot, utasítást végre kell hajtania. Ha számozott mezőre lép valaki, akkor az esemény helyes elmondása után még egyszer dobhat és annak megfelelően, előrébb léphet.

5. A hatos mezőre csak akkor léphet bárki, ha 6-os dobott. Ha elmondja az ott jelzett eseményt, még egyet dobhat, és ugyanez a szabály él a 8-as mezõre is.

6. Aki elõször ér a 10-e mezőre pontosan, az nyer, de ennek még van egy feltétele, hogy el kell helyesen mondania az ott jelzett eseményt is.

A foglalkozás leírása pdf-ben itt található.

Áldott alkalmat és jó szórakozást kívánunk!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0