1) Az alkalom elején fejezd ki a számukra, hogy nem tekinted őket gyereknek vagy kicsinek, fontos a véleményük, az érzéseik a számodra, ezért arra hívod őket, hogy javaslataikkal, észrevételeikkel formáljátok közösen a tini csoportot. 

2) Válassz egy mottót, Igeverset a évre, ami legyen egyértelmű a tinik számára is, hogy tudjanak vele azonosulni! Beszéljétek át, mi a közös célotok erre a évre!

3) Kérdezd meg őket, mely (típusú, témájú) alkalmak voltak a kedvenceik és miért – a válaszaikból tudhatod, hogy miből kell majd többet csinálnod! 🙂 

4) Kérdezd meg őket, milyen különleges programokon vennének részt szívesen, mint például kirándulás, filmklub, dicsőítő est, imaséta, csapatépítő nap, találkozás más ifikkel, sportnap, tábortűz, stb.

5)  Kérdezd meg, milyen jellegű alkalmakra hívnák el szívesen nem keresztény barátaikat, készítsetek egy tervet közösen az első eseményre. 

6) Vezessetek imafüzetet. Dátummal, névvel ellátva hétről-hétre írja egy tini az imakéréseket egy szép füzetbe. Amikor pár hónap múlva visszanézitek a kéréseket, hálaadásra és Isten csodálatára fakasztja majd a fiatalokat, mennyi minden teljesült.

7) Nem kell mindent tinivezetőként egyedül csinálnod. A fiatalok akkor érzik magukénak a csoportot, ha abba aktívan részt vehetnek. Kérdezd meg, mivel tudnának hozzájárulni ahhoz, hogy ez a csapat még jobb legyen! Gyűjtsétek össze az ötleteket, majd szabadon hadd jelentkezhessenek a tinik, feladatokra, mint pl. a teremrendezés; dicsőítés; technikai feladatok ellátása; nasi biztosítása; az alkalmakra plakát készítése; szabadidős program szervezése. 

8) A tinik szeretnek véleményt formálni viszont némelyek nehezebben fejezik ki magukat, ezért egy körkérdés segíthet, mint például: Azért vagyunk jó csapat / közösség, mert …

9) Amennyiben még nincsen, hozzatok létre közös Facebook csoportot, ami erősíti a közösséget. Az elején segíts, hogy minél aktív legyen ez az online felület. Készíts vicces fotókat és videókat az alkalmakról, amit majd posztolsz. A tinik rajongani fognak érte. 

10) Tűzzetek ki egy jótékony célt, ami nemcsak a közösséget kovácsolja össze, de szeretetre, toleranciára, együttérzésre tanítja a csapatot, mint például cipősdoboz készítés karácsonykor, egy gyermekotthon meglátogatása, ahol foglalkozhatnak az árvákkal, szendvics készítés és osztás szegény sorsú gyerekek vagy felnőttek között. 

Szilvi, Budapestről

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0