Ha nyár, akkor szünidő, ha szünidő, akkor pihenés és táborok. Ismerjük, amikor a tanító – legyen pedagógus vagy gyülekezeti gyerekmunkás – a tanév végén már azon töri a fejét, hogy milyen tartalmas programokkal, érdekes feladatokkal tegye a diákok számára élményekben és tanulságokban egyaránt gazdaggá a nyári tábort.
Ehhez szeretnénk egy kis segítséget adni az „Ötletek” blogcikk-sorozattal, amelyben 2 x 3 napon át játékötleteket fogunk megosztani Veled, kedves Olvasó! Ez a harmadik cikk.

A játékleírások forrása a ReMa kiadásában 2016-ban megjelent Horogötletek című tanítói kézikönyv.

Sorszámok

Kijelölünk a gyerekek közül két csapatkapitányt (vagy többet, ha több csoportot szeretnénk), akik háttal állnak a többieknek. A többi gyerek összekeveredik és felsorakozik. Kijelöljük az 1-est (sor egyik végén levő gyerek), majd tőle indulva egyre növekvő számokkal a többi gyereket is – 2, 3, 4, 5… stb. (A gyerekek nem mondhatják ki han gosan a számukat, mert a hangjuk elárulhatja őket.) A csapatkapitányok felváltva számokat mondva választanak a csapatukba játékosokat, míg azok el nem fogynak.

Dobálós 2.

A gyerekek körben állnak, kiosztunk közöttük (találomra) feleannyi plüssállatot/labdát, mint amennyi a csoportlétszám, majd tapsra/zenére elkezdik dobálni egymásnak a kiosztott tárgyakat (csak annak lehet dobni, akinél épp nincs). Újabb tapsra/zene leállítására abbahagyják a dobálást. Az egyik csoportban lesznek, akiknek a kezében van a plüssállat/labda, a másikban, akiknek nincs.

Nevek

Kijelölünk a gyerekek közül két csapatkapitányt (vagy többet, ha több csoportot szeretnénk). A többi gyerek nevét ráírjuk egy-egy cetlire. A csapatkapitányok felváltva, egymás után húznak egy-egy cetlit, és felolvassák a rajta szereplő nevet – akinek a nevét kihúzták, az ő csapatukba kerül. Adhatunk a gyerekeknek más neveket is (pl. mese szereplőkét – vignettákra előre megírhatjuk, majd az alkalmon a ruhájukra ragaszthatjuk), ebben az esetben a meseszereplők neve kerül a kihúzandó cetlikre.

Ha tetszettek ezek a játékötletek és szívesen merítenél további ötleteket a tábortartáshoz, akkor irány a webshop!

Ott a HOROGÖTLETEK a bibliatanításban című játékgyűjtemény és a tábori tanítói kézikönyvek mellett még több hasznos tanári kézikönyvet, segédanyagot is találsz.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0