A táborok jelentősége kiemelkedő a gyermekek lelki fejlődésében. Az évközi vasárnapi 1-2 órás gyermek-istentisztelethez képest egy táborban napokat töltenek el a krisztusi szeretetközösségben, ezért sokkal mélyebbé válhat Krisztus és a gyülekezet megértése és megtapasztalása.
A hit az egész életet átjáró szeretetközösség, a teremtő Isten pedig csodálatosan izgalmas és kreatív – a gyerekek ezt tapasztalhatják meg egy jó nyári táborban.
okszor a nyarat követő gyermekszolgálatban hónapokig építhetünk a táborban átélt valóságra.

A ReMa kiadásában eddig 6 különböző tábori kézikönyvet jelentettünk meg. Ezek mindegyike kapcsolaton és megtapasztaláson alapuló interaktív tábori tananyag (óvodások és kisiskolások vagy tinik számára). A kézikönyvek tartalmazzák öt napra a délelőtti tanítást, délutáni programajánlásokat és az esti bábjelenetek, illetve színdarab szövegét, továbbá az óravázlatokhoz tartozó mellékleteket.  A kiadványok a webshopunkban megvásárolhatók.

A következőkben a Beépített szépség címet viselő tábor példáján keresztül adunk ízelítőt abból, hogyan épül fel egy ReMás tábor 5 napja.

A tábor délelőtti programjaiban helyet kap egy-egy bibliai történet (SOROK), amelyet mindig megelőz egy, a történetben fellelhető érzelemre ráhangoló tevékenység (HOROG). Ez a tevékenység a gyerekek érzelmi bevonódását, érdeklődésük felkeltését szolgálja. Ezután kiscsoportos foglalkozások keretében lehetőség van feldolgozni (NÉZEK) és választ adni (LÉPEK) az aznapi üzenetre. A NÉZEK részben, minél nagyobbakkal vagyunk együtt, annál többféle kérdést tehetünk fel, beszélhetünk meg.
Nem kell minden kérdést feltenni, ötletadóként használjuk a gondolatokat, és a személyes igényeket figyelembe véve kérdezzünk, vezessük a beszélgetést.
Minden nap egy-egy nagy plakátot függeszthetünk ki egy feltűnő helyre, amelyen az aznapi központi üzenet olvasható. Az ötödik napra a gyerekek szeme előtt lesz a tábor teljes üzenetének íve.
A reggeli köszöntés állandó résztvevője egy egész alakos báb, Janka. Fontos (lenne), hogy minden reggel ugyanaz a személy üdvözölje a gyerekeket, Janka bábot ugyanaz a személy tegye „élővé”.
Az esti programban kap helyet egy-egy óvodásoknak szóló bábjelenet vagy mese, ill. egy iskolásoknak szóló, 5 részből álló színdarab, melyek célja az üzenetek megvilágítása a gyerekekhez közel álló mesés vagy családi szituációba ültetve.

Első nap:

Igerész: Eszter könyve 1; 2,1-4
Óracél: A gyerekek megértsék, hogy a tanácsok, amiket kapunk, lehetnek rosszak, vagy jók. Felismerjék, hogy az ő felelősségük a jót választani.
Központi üzenet: Válassz jó tanácsadót!

2. nap:

Igerész: Eszter könyve 2,5-18
Óracél: A gyerekek ráérezzenek a különbségre az érdemek alapján történő kiválasztás és a kegyelem között.
Központi üzenet: Készülj királyod elé!

3. nap:

Igerész: Eszter könyve 2,19 – 4,17
Óracél: A gyerekek megismerjék, hogy a becsületesség és az Istenhez való hűség a jó út, még akkor is, ha ez nem jár azonnali jutalommal, vagy akár veszélyes is.
Központi üzenet: Ne állj be a vétkezők közé! Merj bátor lenni!

4. nap:

Igerész: Eszter könyve 5,6,7
Óracél: A gyerekek megismerjék és átéljék a bátor felelősségvállalás egy példáját, és a saját életükre is megpróbálják ezt átültetni.
Központi üzenet: Isten tesz bátorrá, Őbenne megbízhatsz!

5. nap:

Igerész: Eszter könyve 5,6,7
Óracél: A gyerekek megismerjék és átéljék a bátor felelősségvállalás egy példáját, és a saját életükre is megpróbálják ezt átültetni.
Központi üzenet: Isten tesz bátorrá, Őbenne megbízhatsz!


A Beépített szépség című tábor teljes anyagát tartakmazó tanítói kézikönyvet megvásárolhatod a webshopból. Kattints ide!

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0