[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kedvesség, életöröm, lendületesség, és minden nehézségben is állva maradás – ajándékba kapott tulajdonságok csodás együttese, amikkel Ács Pálné Tünde ápol, tanít, ír, családban szolgál, és nem utolsó sorban másoknak hitet és bizalmat sugároz.

 • Derűs mosoly az egész lényed, pedig nem könnyű utat jársz…
 • Nagyon sok hiterősítő dolog van az életemben! Sokan nem értik, hogyan tudok mosolyogva és csillogó szemmel beszélni például a betegségemről. Pedig nekem ez könnyű! Olyan gyermeki hitet kaptam az Úrtól, amivel a sokszor nagyobb fájdalmakkal járó, autoimmun betegségeimet is ajándékként tudom megélni. Sosem haragudtam Istenre azért, mert ezt rám mérte, hogy a betegség lekorlátozta az életemet. A kemény időszakokat az Úrral éltem túl! Én ebben a betegségben azt tapasztaltam meg, hogy Isten hatalmas, hogy folyton velem van, minden helyzetben megerősít, és hihetetlen csodákon visz keresztül. Azokban az években, amikor minden nagyon fájt, Isten megtette azt, hogy amikor tanítani mentem a REMA-ba, hirtelen jól lettem. Azokban az órákban nem éreztem az addigi fájdalmakat, tudtam állni, és olyan lelkesen tudtam beszélni, mintha semmi bajom se lenne. Én ezt akkora csodaként éltem meg! Ha nem lennék beteg, nem lenne ennyi megtapasztalásom! Bután hangzik, de sokszor örülök neki, hogy nem vagyok egészséges.
 • Szinte többet vállalsz, mint egy egészséges ember…
 • Gyermek-szakápoló vagyok egy kórházi ambulancián, és amióta beteg lettem, éjszakai munkarendben dolgozom. Én nem tudom, Isten mit csinál, de a kollégáim azt mondják: „ha Tündi van éjszakára, akkor nem lesz sok beteg!” (nevet) Nekem sokat jelent, hogy a munkahelyemen megélhetem a hitemet! Szívesen hordok igeverses pólót, így gyakran megszólítanak a szülők, és rákérdeznek a feliratok jelentésére. A szülők mellett a nővérek is sokszor jönnek hozzám a gondjaikkal. Beszélgetünk, időnként együtt imádkozunk, vagy imát kérnek tőlem: jó hosszú imalistám van… Ezek az alkalmak olyanok, mintha lelki gondozást végeznék.
 • Az éjszakai műszakok után mész hittant tanítani?
 • Igen, gyakran éppen így jön ki, de lelkes vagyok, és annyira szeretem azokat a gyerekeket, hogy nem érzem a fáradtságot. Hittel tekintek előre és mosolygok, mert nagyon szeretek a gyerekekkel foglalkozni! Az REMA-s gyerektanítói tanfolyamok nemcsak az én életemet formálták át, de a gyerekeknél és az ifiknél is tapasztaltam ennek az áldását. Én – pozitív értelemben véve – a mai napig nem tudok tőle szabadulni… (nevet) „Horog, sorok, nézek, lépek” – ezeket a módszertanhoz kapcsolódó szavakat gyakran hallani a REMA-ban. Nekem a „lépek” rész a kedvencem. Ez azt mondja, hogy az ismeretet ne csak megszerezzem, hanem ültessem is az életembe, és kezdjem el gyakorolni. Ehhez kapcsolódik egy jelszavam, amit sokszor emlegetek, és a tinik is előszeretettel használnak, a TUTE. Eszperantóul azt jelenti: teljesen, egészen. Tehát ha azt akarom, hogy Isten igazán átformálja az életemet, akkor nem elég tudni (TU), hanem meg is kell tenni (TE), amit Isten az igéjében mond vagy kér. Szeretem ezeket a szójátékokat!
 • Nem fárasztó folyamatosan szolgálni?
 • Tíz éves voltam, amikor az anyukám a halálos ágyán megtért, én akkor kezdtem keresni az Istent. Tizenegy év kellett, mire kimondtam: „Istenem, én tényleg úgy akarok élni, ahogy Te szeretnéd!” Akkor átadtam neki az életemet, azóta tart a kapcsolatom az Úrral. Én magam sem tudom, hogyan fért bele minden az életembe, de biztosan tudom, hogy ha Isten akar valamit, ahhoz megadja az időt és az erőt, akár a gyengeségben is. A szolgálatokban Isten engem mindig megerősített. Mostanában indítottam el egy weboldalt eletben-tart.hu néven. Nagyon sok időt igényel a fenntartása, néha meg is kérdezem magamtól: minek is csinálom ezt? Normális vagyok én? Mi van, ha csak egy ember olvassa? De rájöttem, hogy azért az egyért is megéri csinálni! Nem tudok másként cselekedni, mert nem lennék boldog.
 • Két könyveid és hallgatói visszajelzések is igazolják, hogy különleges egyszerűségben tudsz az emberekhez szólni…
 • Szívügyem a bibliatanulmányozás, és az, hogy megmutassam az embereknek, hogy ez nemcsak a teológusok kiváltsága – az egyik könyvem, a Tahiti ebben segít.

[/vc_column_text][vc_empty_space]

[vc_empty_space][vc_column_text]

 • Sokan mondják, hogy hétköznapi nyelven, mindenki számára érthető módon tudok megfogalmazni tudományos és szárazabb dolgokat is. A hallgatók is szeretik az „őrültségemet”, hogy a legkomolyabb tantárgy közben is fel tudok oldódni, szeretek vicces és laza lenni. Azért külön hálásak, hogy a REMA óráimon nincs rossz válasz, mert én a helytelen feleletre is lelkes vagyok és örülök. Minden válasz lehet jó, hiszen különleges gondolatokat indítanak el bennünk, amik egyébként nem jöttek volna elő.
 • Szinte már szeretetközösséget éltek meg az órákon!
 • Van egy kedvenc módszerem a nehéz életszakaszaink szemléltetésére: viszek egy csomó főtt tojást az órára, amikre ráírjuk a „nem merek lépni”, „nem bízom senkiben”, stb. gátjainkat. Ahogy a hallgatók egyre többet tartanak a kezükben a tojásokból, rájönnek, hogy lehetetlen ezekkel együtt mozogni, írni, haladni. Észreveszik, mennyi bénító dolog van a kezükben, és ezzel együtt az életükben is. Együtt rájövünk, hogy ezeket a nehézségeket csak Isten elé lehet letenni. Csodás megélések és együtt imádkozások vannak! Együtt sírunk és együtt nevetünk ezzel a lelki közösséggé kovácsolódott csapattal…

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Olyan látásmódot, odafigyelő, meghallgató, elfogadó szeretetet, szakmaiságot biztosítanak, hogy minden gyermeknek és „valláskárosult” felnőttnek receptre írnám fel, hogy vegyen részt/végezzen el egy ilyet. – Bea, Erdélyből

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dfd_animated_text style=”typed” prefix=”Gyakorlatias tudás” text_fields=”%5B%7B%22text_field%22%3A%22aktu%C3%A1lis%20t%C3%A9m%C3%A1k%22%2C%22text_field_color%22%3A%22%23a52d86%22%7D%2C%7B%22text_field%22%3A%22REMA%20mestertan%C3%A1rokt%C3%B3l%22%2C%22text_field_color%22%3A%22%23f7df00%22%7D%2C%7B%22text_field%22%3A%22k%C3%A9nyelmesen%22%2C%22text_field_color%22%3A%22%23e50b2e%22%7D%2C%7B%22text_field%22%3A%22otthonr%C3%B3l%22%2C%22text_field_color%22%3A%22%239bcf15%22%7D%5D” postfix=”” type_speed=”0.3″][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1610802314483{background-color: #efefef !important;border-radius: 3px !important;}”]

A REMA mestertanári csapatával online interaktív továbbképzéseket: Remináriumokat tartunk a covid idején gyermek- és tinitanítóknak, ifivezetőknek, szülőknek.

GYERMEKTANÍTÓI és a TINITANÍTÓI tanfolyamokat, illetve még több, aktuális képzést kínálunk, csatlakozz Te is tanulói közösségünkhöz, ha neked is szívügyed a gyeremekek és tinik életformáló tanítása!

Újra aktuális témákkal várunk a 1x, 2x vagy 3x 1,5 órás, Zoom interaktív továbbképzésekre.

A webináriumi részvételi díj, 1-3 órás alkalom esetén 2000-2500 Ft /fő/alkalom, 3-nál több órás alkalom díja 4000-5000 Ft/fő, azaz nem több egy családi pizza áránál.
A képzésre utaznod sem kell, hiszen online vehetsz részt.

[/vc_column_text][vc_empty_space]

[vc_empty_space][dfd_call_to_action block_title=”Csatlakozz küldetésünkhöz” block_subtitle=”A gyermekek és tinik életformáló tanításáért” button_text=”Támogatom” button_link=”url:https%3A%2F%2Fremaalapitvany.hu%2Ftermek%2Ftamogatas%2Fadomany%2F|title:T%C3%A1mogasd%20k%C3%BCldet%C3%A9s%C3%BCnket!|target:_blank” horizontal_padding=”35″ vertical_padding=”35″ main_border_radius=”6″ main_style=”style-1″ title_font_options=”tag:div” subtitle_font_options=”tag:div”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0