Kiknek ajánlott a tinédzsertanítói tanfolyam?

Az egy féléves (6 alkalomból álló) tinédzsertanítói tanfolyam elvégzését a kistini (12-15) és a nagytini (16-19) korosztállyal foglalkozó keresztény tanítóknak, vezetőknek egyaránt ajánljuk. Kezdő tanítókat és már többéves gyakorlattal rendelkezőket is várunk, hiszen utóbbiak számára is nagyon hasznos, ha megismerik a tapasztalati tanítás szemléletmódját és módszertanát, s ez által új inspirációt és megerősödött motivációt nyernek szolgálatukhoz.

Miért érdemes részt venni?

A résztvevők megismerhetik a két korosztály sajátosságait, betekintést nyernek a posztmodern nemzedékek (Z generáció és azután) életszemléletébe. Gyakorlatok alapján elsajátíthatják a tapasztalati alapú és életváltozást célzó bibliai foglalkozások megtervezését és levezetését. Sok ötlettel, inspirációval gazdagodhatnak a tiniket érdeklő témák feldolgozása, valamint a tinik lelki és imaéletének fejlesztése terén. Betekintést nyerhetnek a drámapedagógia eszköztárába, valamint az érzelmi intelligencia fejlesztésének lehetőségeibe.

Tapasztalatok alapján a résztvevők saját lelki élete is megújul a képzésen való részvétel és a testvéri közösség hatására; sokan számolnak be arról, hogy Isten személyesen szólt hozzájuk, megerősítette elhívásukat és keresztény identitásukat.

Mennyibe kerül?

A 6 alkalmas tanfolyam díja 39 000 Ft / fő. A ReMa Partneri Programban részt vevő gyülekezetek tagjai számára a tandíjból 20% kedvezményt biztosítunk.

Mikor indul, hogy lehet jelentkezni?

A tanfolyamok indulásáról, időpontjairól a Híreink oldalon található pontos információ. Ott megtalálható az online jelentkezési lap linkje is.

Érdekel ez a tanfolyam, vagy kérdésed van?
Küldd el érdeklődésed, és mi tájékoztatunk a tanfolyam időpontjáról, részéleteiről

Tematika

1. Tinédzserek világa
Általános összefoglalás a 11-14, 15-18 és 18-30 éves fiatalok jellegzetességeiről
2. Tini - keresztény másság
Egy kamasz alapvetően másnak érzi magát. Ha ő keresztény, akkor a hit is egyfajta másság ebben a világban. Hogyan segíthetünk egy keresztény kamaszt ebben a belső küzdelemben?
3. Passzív-agresszív magatartás
Általánosan beszélünk a kamaszkorban megjelenő harag és indulatok kezeléséről. Ha egy kamasz nem tudja kezelni ezeket az indulatait, de félelemtől vagy elfogadási vágytól indíttatva magába zárja őket, akkor kialakulhat a passzív-agresszív magatartás, ami az indulatok kezelésének legbetegebb formája. Milyen lépéseken keresztül halad egy kamasz az indulatok megértésében és kifejezésében? Hogyan segíthetjük?
4. Posztmodern korszellem
A posztmodern gondolkozás a kamaszok világát változtatta meg a legmélyebben. Mi ennek a lényege? Hogyan jelenik meg az igazságkeresés, és hogyan segíthetjük ebben a mai kamaszokat?
5. Érzelmi intelligencia
Mindenfajta mély szeretet mögött érzelmi intelligencia áll. Hogyan fejleszthetjük a fiatalokban ezt a szeretet-bölcsességet?
6. Az érzelmi átélésen alapuló biblikus oktatás, a ReMa módszertana alapján
Horog (Tapasztalati tanítás) - Sorok (Kreatív bibliai tanítás) - Nézek (Kiscsoportos beszélgetés) - Lépek (Alkalmazás)
7. Tinédzserek Istenhez vezetése/megtérése
A keresztény környezetben a kamaszkori döntésre jutás egy folyamat. Hogyan segíthetjük a csoportunkat ezen az úton?
8. A szexualitás témái
A kamaszkor legfontosabb kérdése a felnőtté válás, a szexuális identitás kialakulása, a környezet sodrása a szexualitás irányába, a társkeresés, felkészülés a társkapcsolatra, társtalálásra.
9. Táborok
A fiatalok életében kiemelkedő lelki élményt nyújtanak a táborok. Hogyan készíthetünk elő tartalmas és izgalmas ifjúsági táborokat?
10. Drámapedagógia
A lelki kérdések oktatásának egyik kiemelkedő eszköze a drámapedagógia. A tanfolyam részét képezi egy fél napos drámapedagógiai tréning, az elmélet mellett sok gyakorlati feladattal.
11. Kamaszok imaéletbe vezetése
A kamaszok sokkal mélyebb imaéletre képesek, mint azt a viselkedésükből feltételezzük. Hogyan tudjuk őket motiválni és tanítani az imára?
12. Kapcsolattartás a szülőkkel
Mi vagyunk a szülők segítői a gyerekek nevelésében. Hogyan tudunk együttműködni a szülőkkel?
13. Gyakorlótanítás (utolsó tanfolyami alkalom)
A gyakorlótanításban a tanfolyam résztvevői 4 fős csoportokban felkészülnek egy ifiórára. Az órát közösen kielemezzük, és ezen keresztül sok gyakorlati ismeretet tudunk még átadni.

Érdekel ez a tanfolyam, vagy kérdésed van?
Írj nekünk!