Kiknek ajánlott a tinédzsertanítói tanfolyam?

Az egy féléves (6 alkalomból álló) tinédzsertanítói tanfolyam elvégzését a kistini (12-15) és a nagytini (16-19) korosztállyal foglalkozó keresztény tanítóknak, vezetőknek egyaránt ajánljuk. Kezdő tanítókat és már többéves gyakorlattal rendelkezőket is várunk, hiszen utóbbiak számára is nagyon hasznos, ha megismerik a tapasztalati tanítás szemléletmódját és módszertanát, s ez által új inspirációt és megerősödött motivációt nyernek szolgálatukhoz.

Miért érdemes részt venni?

A résztvevők megismerhetik a két korosztály sajátosságait, betekintést nyernek a posztmodern nemzedékek (Z generáció és azután) életszemléletébe. Gyakorlatok alapján elsajátíthatják a tapasztalati alapú és életváltozást célzó bibliai foglalkozások megtervezését és levezetését. Sok ötlettel, inspirációval gazdagodhatnak a tiniket érdeklő témák feldolgozása, valamint a tinik lelki és imaéletének fejlesztése terén. Betekintést nyerhetnek a drámapedagógia eszköztárába, valamint az érzelmi intelligencia fejlesztésének lehetőségeibe.

Tapasztalatok alapján a résztvevők saját lelki élete is megújul a képzésen való részvétel és a testvéri közösség hatására; sokan számolnak be arról, hogy Isten személyesen szólt hozzájuk, megerősítette elhívásukat és keresztény identitásukat.

Mennyibe kerül?

A 6 alkalmas tanfolyam díja 39 000 Ft / fő. A ReMa Partneri Programban részt vevő gyülekezetek tagjai számára a tandíjból 20% kedvezményt biztosítunk.

Mikor indul, hogy lehet jelentkezni?

A tanfolyamok indulásáról, időpontjairól a Híreink oldalon található pontos információ. Ott megtalálható az online jelentkezési lap linkje is.

tapasztalati tanítás6 képzési nap keresztény másságposztmodern korszellemidentitáskereséskortárs közösségszemléletváltozáselmélet és gyakorlatinteraktív és kreatívkapcsolatokon alapulóazonnal alkalmazható tudásúj inspirációelhívás megerősödésesajátélményű tanuláslelki megújulás
Érdekel ez a tanfolyam, vagy kérdésed van?
Küldd el érdeklődésed, és mi tájékoztatunk a tanfolyam időpontjáról, részéleteiről

Tematika

1. Tinédzserek világa
Általános összefoglalás a 11-14, 15-18 és 18-30 éves fiatalok jellegzetességeiről
2. Tini - keresztény másság
Egy kamasz alapvetően másnak érzi magát. Ha ő keresztény, akkor a hit is egyfajta másság ebben a világban. Hogyan segíthetünk egy keresztény kamaszt ebben a belső küzdelemben?
3. Passzív-agresszív magatartás
Általánosan beszélünk a kamaszkorban megjelenő harag és indulatok kezeléséről. Ha egy kamasz nem tudja kezelni ezeket az indulatait, de félelemtől vagy elfogadási vágytól indíttatva magába zárja őket, akkor kialakulhat a passzív-agresszív magatartás, ami az indulatok kezelésének legbetegebb formája. Milyen lépéseken keresztül halad egy kamasz az indulatok megértésében és kifejezésében? Hogyan segíthetjük?
4. Posztmodern korszellem
A posztmodern gondolkozás a kamaszok világát változtatta meg a legmélyebben. Mi ennek a lényege? Hogyan jelenik meg az igazságkeresés, és hogyan segíthetjük ebben a mai kamaszokat?
5. Érzelmi intelligencia
Mindenfajta mély szeretet mögött érzelmi intelligencia áll. Hogyan fejleszthetjük a fiatalokban ezt a szeretet-bölcsességet?
6. Az érzelmi átélésen alapuló biblikus oktatás, a ReMa módszertana alapján
Horog (Tapasztalati tanítás) - Sorok (Kreatív bibliai tanítás) - Nézek (Kiscsoportos beszélgetés) - Lépek (Alkalmazás)
7. Tinédzserek Istenhez vezetése/megtérése
A keresztény környezetben a kamaszkori döntésre jutás egy folyamat. Hogyan segíthetjük a csoportunkat ezen az úton?
8. A szexualitás témái
A kamaszkor legfontosabb kérdése a felnőtté válás, a szexuális identitás kialakulása, a környezet sodrása a szexualitás irányába, a társkeresés, felkészülés a társkapcsolatra, társtalálásra.
9. Táborok
A fiatalok életében kiemelkedő lelki élményt nyújtanak a táborok. Hogyan készíthetünk elő tartalmas és izgalmas ifjúsági táborokat?
10. Drámapedagógia
A lelki kérdések oktatásának egyik kiemelkedő eszköze a drámapedagógia. A tanfolyam részét képezi egy fél napos drámapedagógiai tréning, az elmélet mellett sok gyakorlati feladattal.
11. Kamaszok imaéletbe vezetése
A kamaszok sokkal mélyebb imaéletre képesek, mint azt a viselkedésükből feltételezzük. Hogyan tudjuk őket motiválni és tanítani az imára?
12. Kapcsolattartás a szülőkkel
Mi vagyunk a szülők segítői a gyerekek nevelésében. Hogyan tudunk együttműködni a szülőkkel?
13. Gyakorlótanítás (utolsó tanfolyami alkalom)
A gyakorlótanításban a tanfolyam résztvevői 4 fős csoportokban felkészülnek egy ifiórára. Az órát közösen kielemezzük, és ezen keresztül sok gyakorlati ismeretet tudunk még átadni.

Érdekel ez a tanfolyam, vagy kérdésed van?
Írj nekünk!