Preloader logo

Szeretnék bekapcsolódni az Úr munkájába!

Manapság különleges bátorság és bevállalás a szexualitásról, a pornóról és a gender-elméletről tanítani. Ujlaki-Győri Anna mentálhigiénés szakember és háromkisgyermekes édesanya hivatásának érzi, hogy eszközt adjon a szülők és a tanítók kezébe. Azt mondja, akármilyen nehéz is, e témákról beszélnünk kell.

 • Kisgyerekes anyukaként kutatni, előadni nem túl nagy teher?
 • Engem feltölt a REMA-s szolgálatom, nagyon élvezem, és áldás, hogy komolyabban is foglalkozhatom ezekkel a témákkal! Úgy érzem, ez olyan elköteleződés, amit szívvel-lélekkel tudok csinálni. Mostanában sokszor elgondolkozom azon, hogy nem csupán a kereszténységért és az Úrért szeretnék tenni dolgokat, hanem figyelni azt, hol tudok bekapcsolódni az Ő munkájába. Szeretnék hűségesnek lenni egy-egy szolgálatban, és akkor is kitartani, amikor az éppen nem gyümölcsöző. Csodálom azokat, akik ezt meg tudják tenni!
 • Hívő családban nőttél fel, a szüleid is aktívan szolgáló emberek…
 • Igen. Amikor gyerek voltam, apukám dicsőítésvezető volt, anyukám pedig a gyerekszolgálatot vezette – ez mindig egyfajta büszkeséggel töltött el. Nyilván nem volt könnyű, hogy mi mindig a többieknél korábban mentünk a gyülekezetbe, és későn indultunk onnan haza, de hála az Úrnak, nekem jóízű tapasztalatom volt a szolgálattal kapcsolatban.
 • Kódolva volt benned, hogy Te is szolgálj?
 • Érdekes ezen elgondolkodni, mert a szüleim nyomán nekem például nem okoz nehézséget előadni. Minta és örökség az is, hogy fontosnak érzem megosztani másokkal mindazt, amiket Isten a szívembe helyez. Kegyelmi állapot és ajándék, hogy a családunkban mindenki hívő! Persze meg kellett küzdenem a magam kérdéseivel és hullámvölgyeivel, főleg tinédzserként. Szerintem hatalmas áldás tud lenni, ha az Úr Jézus közelségét valaki már kisgyerekként megtapasztalhatja.
 • A szexualitás, a pornó és a gender-elmélet olyan a témák, amikről nem szívesen beszélünk…Azt gondolom, hogy így vagy úgy, de mindannyiunkat érintő témák ezek, akár saját magunk miatt, akár a házasságunk vagy a gyerekeink miatt. Sokunknak kényelmetlen lehet szóba hozni ilyesmit, viszont elengedhetetlenül fontos. Ha mi nem tesszük, megteszi helyettünk a kultúránk. Abban viszont nem sok köszönet van. 
 • Hogyan lehet „fogyaszthatóan” feldolgozni a pornó témát?
 • A REMA előadásokon igyekszem nagyon sok tényt és adatot hozni, mert fontos, hogy tisztán lássunk, és ne legyünk naívak. Sokszor a szülők és a tanítók nincsenek tisztában azzal, mennyire általános és széleskörű probléma a fiatalok világában a pornó-kérdés: onnantól, hogy a gyereknek okostelefon van a kezében, gyakorlatilag a pornót is odaadjuk a neki. Ez veszélyes, hiszen nem attól lesz valaki pornófüggő, mert rossz vagy gonosz, hanem mert a pornó bizonyítottan hat az agyra, és az általa nyújtott stimuláció megváltoztatja az agyban lévő folyamatokat. A tudomány is alátámasztja azt a tényt, amit Isten igéje mond, hogy a pornó kártékony. Próbálok segíteni a szülőknek abban, hogy a gyermekekkel való beszélgetés nem ott kezdődik, hogy azt mondom: „ne nézd a pornót, kisfiam!”. Már kisgyerekkortól kezdve fontos a szexualitás pozitív bemutatása, meg kell erősítenünk a gyermekünket: „de jó, h Isten fiúnak teremtett!”, vagy „de szép vagy, kislányom!”. Ahogy telik az idő, fontos, hogy szép lassan megtanítsuk a gyerekeknek, hogy ők az urai a saját testüknek, hogy később bizonyos helyzetekben merjék azt mondani: „ezt nem”.  Arra biztatom a szülőket, hogy sosincs késő előhozni ezeket a témákat. Csodálatos, ha a szülő az, aki beszél a gyerekeivel a szexualitásról és más komoly témákról.
 • Fontos, hogy a tanító és a szülő ezt hívő szempontból tegye meg?
 • Mindenképp! Magyarországon nagyon kevés elérhető keresztény forrás van gender és pornó témában. Érzem a feszítést, hogy tömérdek hazugsággal vagyunk körülvéve, és azt tapasztalom, hogy a szülők és a gyerektanítók nagyon hálásak, ha hallják az igazságot. Igyekszem minél alaposabban kutatni Isten igéjét és olyan forrásokat, amik keresztény szemmel vizsgálják ezeket a témákat. „Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket” – ez a vezérigém.
 • Nyolc éve a szintén REMA-ban szolgáló édesanyád életmentő szívműtéten esett át. A hit ekkor megkérdőjeleződött, csalódás volt, vagy kapaszkodóvá vált számodra?
 • Mire anyukámmal ez megtörtént, a családban zajló tragédiák kapcsán már megharcoltam magamban a bennem konfliktust okozó kérdések többségét. Rájöttem, hogy Isten nem úgy működik, hogy ha hűséges vagyok hozzá, keresem Őt, szolgálok, és tisztán tartom magam, akkor cserébe rendben lesznek a dolgok. Ő nem feltétlenül úgy áld meg ezekért, ahogy azt én várom. És ez jól van így. Mire anyukám szívműtétjére sor került, a hitem abszolút kapaszkodóvá vált az életemben. Emlékszem, ahogy a húgaimmal együtt imádkoztunk és könyörögtünk, és szépen lassan egymástól függetlenül békességet és bizonyosságot kaptunk arról, hogy édesanyám életben fog maradni. Rengetegen mellénk álltak, egészen döbbenetes volt, ahogy Isten a világ minden tájáról megindította az emberek szívét. Isten nagyon közel jött hozzánk ebben a nehéz helyzetben, dicsőség ezért Neki!

“Anna előadása – nem túlzás – életmentő! Hiteles, érdekfeszítően ad elő, rendkívül felkészült. Hálás vagyok a muníciókért, amiket Anna előadásán kaptam, úgy érzem, sokkal bátrabban vágnék bele egy beszélgetésbe a gyerekeimmel az égető kérdésekről, mint előtte.” – egy remináriumi résztvevő

Gyakorlatias tudásaktuális témákREMA mestertanároktólkényelmesenotthonról

A REMA mestertanári csapatával online interaktív továbbképzéseket: Remináriumokat tartunk a covid idején gyermek- és tinitanítóknak, ifivezetőknek, szülőknek.

GYERMEKTANÍTÓI és a TINITANÍTÓI tanfolyamokat, illetve még több, aktuális képzést kínálunk, csatlakozz Te is tanulói közösségünkhöz, ha neked is szívügyed a gyeremekek és tinik életformáló tanítása!

Újra aktuális témákkal várunk a 1x, 2x vagy 3x 1,5 órás, Zoom interaktív továbbképzésekre.

A webináriumi részvételi díj, 1-3 órás alkalom esetén 2000-2500 Ft /fő/alkalom, 3-nál több órás alkalom díja 4000-5000 Ft/fő, azaz nem több egy családi pizza áránál.
A képzésre utaznod sem kell, hiszen online vehetsz részt.
Csatlakozz küldetésünkhöz
A gyermekek és tinik életformáló tanításáért
#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}