Preloader logo

Hídépítés csapatépítő játék

Kialakítunk 3-4 csapatot (mindegyikben legyenek 6-8-an). Ezután minden csapatot megfelezünk és a fél-fél csapatokat két külön szobába visszük. Ott mindenki kap egy csomag papírt és ragasztó és ott kapják meg a feladatot is, ami a következő: minden csapatnak kell építenie egy hidat papírból, úgy hogy az egyik felét az egyik, másik felét a másik csapat építi. A hídnak ki kell bírnia egy teli üveg 1,5-es ásványvizet. A híd két felének egyformának kell lennie. Először 5 percig megbeszélési időt kapnak a „félcsapatok”. 
Ezután a folyósón, vagy egy harmadik szobában a „félcsapatokból” 1-1 ember találkozik, hogy megbeszéljék, hogy mit találtak ki és mit hogyan csináljanak. Itt csak beszélni lehet, rajzolni, vagy kivinni mintát a szobából nem. Erre a részre 1 perc van. 
Ezt követően a „félcsoportok” meghallgatják, hogy mit mond a tárgyaló ember, mit beszéltek meg a harmadik helységben. Ezután 10 perc alkotás, majd 1 perc beszéd a folyósón, majd megint 5 perc alkotás.
A hídnak ennyi idő alatt kell elkészülnie, az a csapat nyer, ahol a híd két fele egyforma lett és a híd maga elbírja az ásványvizes üveget.
A feladat végén megbeszélik, hogy mi történt, elemzik a helyzetet, ki milyen szerepe vállalt a csapatban (tervező, tárgyaló, munkás), a két fél csapat hogyan tudott megállapodni, melyik fél engedett az ötletéből a másik javára, milyen meggyőzési eszközöket használtak, ki volt a vezető a csoportban, stb.
Idő: 35 perc
Eszköz: papír, ragasztó
Hely: épületben

Szilvi, Budapestről

#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}