Rólunk írták

„Az utóbbi két-három évben sajnos nem jól működött a gyermekszolgálat a gyülekezetben, és már a szétesés szélére került. Sírva kértem Istent, hogy adjon kiutat ebből a helyzetből. Ezek után döntöttünk úgy, hogy elküldjük az egyik tanítónkat a képzésetekre. Már az első nap után is szárnyakat kapott, csodálatos volt hallgatni a beszámolóját. Azóta kezébe vette a gyermekszolgálat szervezését és vezetését, lelkesedése másokra is átragadt. Nagyon hálásak vagyunk Istennek értetek, a szolgálatért, amit végeztek!”

“Én egy alkotó, kreatív embernek tartom magamat. Gyerekkoromban is az ilyen tevékenységeket részesítettem előnyben. A tanfolyamon beleláttam a KÖZÖS JÁTÉK fontosságába, pedagógiai szerepébe. Inspiráló, a megszokásokból kirángató a tanításotok; arra ösztönöztetek, hogy lépjek ki a komfortzónámból, kísérletezzek magammal, a képességeimmel. A tanfolyam megerősített utamon, jó volt hasonló gondolkodású, indíttatású emberek közösségében tanulni. Köszönöm ezt az évet, a sok-sok jó impulzust, magamba ittam sokat; fejlődött a lelkem és a gondolkodásom. Jó látni, hogy bármely keresztény irányzatból elfogadjátok az EMBERT, nem élezitek ki a különbségeket, hanem a közösre figyeltek.”

“Minden egyes alkalom közelebb vitt Istenhez, és mindig megértettem valami újat az én életemre és elhívásomra nézve, így rengeteget fejlődött a lelki életem.”

“Sok ötletet már másnap beépítettem a gyülekezeti gyermekórába. A látóköröm szélesedett a sok különböző tanító hatására.”

“A fegyelmezéssel kapcsolatban komoly kérdéseim voltak, és nagy kérdés volt nekem, hogy meddig mehetek el, hogyan kell egyáltalán fegyelmezni. Örülök, mert nagy segítséget találtam a ReMa tanfolyamán erre. Összességében úgy érzem, hogy a gyermekek jobb és árnyaltabb megértésére jutottam.”

“A kiadott jegyzet nagyon jó. Lefűztem, és nemcsak a vizsgára készüléskor néztem bele, mert annyi infó van benne a mindennapokhoz is. Rengeteg mindenben változott a szemléletmódon, bizonyos technikák használata, mikor, hogyan, miért. A nehezen kezelhető gyermekeknél a háttérinformációk figyelése. Olyan gyermek pedig minden csoportban van. Bevallom, gyakran lesek belőle. És hihetetlen, de segít a toleranciában, megértésben, kezelésben. A másik ilyen a fegyelmezés-jegyzet, mindennapos használatra!”

“Örültem, hogy minden alkalmon Isten áldása volt. Nagy szeretetben zajlottak az órák. Amellett, hogy a gyermekek lelki fejlődéséről, és ennek segítéséről hallottunk, azt gondolom a saját lelkünket sem hanyagoltuk el. Természetesen a gyakorlati megtapasztalás órái voltak a legerősebb hatással, az imaötletek, vagy drámapedagógia. A tékozló fiú története, disznós jelenetét azt hiszem semmi sem tudná felülmúlni. Az örömtől, hogy onnan is hazamehetek az Atyához, még most is elsírom magam, olyan volt, mint egy újabb megtérés. Jó érzés volt, hogy bátran, őszintén megnyílhatok a közösségben.”

“A gyülekezetemben a tanfolyam hatása nagyon pozitív, sok új ötletet, látást kaptak a gyerek- és tinivezetők. Én a gyülekezeten kívül alkalmazom a tanultakat, a szolgálati helyemen, ahol a leginkább a drámajátékoknak veszem a hasznát.”

„Lelkesítő és hasznos alkalmak voltak tele információval és gyakorlati ötlettel. Bármilyen mennyiségben járnék még. Gyülekezetünkre nagy hatással van, hogy kijelentettük, hogy csak nálatok végzett gyerektanítók foglalkozhatnak a gyerekekkel. Azt hiszem, a csúcs, amit tanultam, hogy milyen a hatékony tanítás-tanulás, mennyire fontos az élmény. Hihetetlen sok konkrét ötletet kaptam.”

“A tanfolyam sokat segített abban, hogy el tudjam fogadni a kamaszokat, és másképp gondoljak rájuk. Nem felnőtt, nem gyerek, hanem a kettő határán botladozó, félelmekkel és bizonytalansággal teli kis ember, akinek meg kell mutatni a benne rejlő értékeket is.”

“30 évvel ezelőtt végeztem a tanítóképző főiskolán, így minden gondolat újdonság. A legfontosabb számomra saját hitelességem, és a felkészülés kincsei, amiket összegyűjtök az órához, megmutatni a gyerekeknek, milyen izgalmas a világ.”

"A "Felsőtagozatos Bibliatanulmánysorozat" - Jézus példázatai - 12/3-t  használtam. A könyv rendkívül gazdag készlettárat ad minden foglalkozáshoz. Ötletes, kreatív, biblikus, illik a kistinik világához. Mindig elegendő volt és használható. Annyira sokféle lehetőség van, hogy soha nem fért bele minden anyag egy foglalkozásba. A tinik szerették és lekötötte őket.”

„A leckék kidolgozottsága megkönnyítette az elmúlt években a munkánkat és nagy mértékben segített a felkészülésben. A leckék szemléltetőek, érthetőek, könnyen használhatóak. A munkafüzetet a gyermekek örömmel forgatták. Köszönjük az áldozatos munkát, időt, figyelmet, kreativitást, amit ebbe fektettek.”

„Én a Horogötletek című gyűjteményt használtam. Sokat segített a felkészülésben több korosztálynak szóló ötleteivel, egyszerű leírásaival. A kiadvány végén található "Tárgymutató" (melyik érzéshez, bibliai történethez lehet kapcsolni a játékokat) plusz segítséget ad a tanítóknak.”

„A mi gyülekezetünk (Rákoshegyi Baptista) már kb. 10 éve használja az óvodás és kisiskolás tankönyvet és munkafüzetet. Nagyon szeretjük, mert sok segítséget ad az órákhoz. Az óvodás munkalapot például illusztrációnak is használjuk a történet bemutatásához. A kicsik szeretnek színezni, ragasztani, és a feladatok során erre jó lehetőség van. Nagy előnye még a tanári könyvnek, hogy ismerteti az óvodáskori sajátosságokat, és megoldásokat ajánl egy-egy területen. Pl: fegyelmezés, motiváció felkeltése és fenntartása, órák levezetése. A tanítók ezeket a részeket nagy haszonnal forgatják.”